Дуда: В 1939 році на Польщу напали гітлерівська Німеччина й радянська Росія

 

Польський президент Анджей Дуда вважає, що завершення Другої світової було для його країни “солодко-гіркою датою”, бо хоч і закінчилася кривава війна, проте РП потрапила у зону впливу СРСР.

На цьому в п’ятницю, 8 травня, він наголосив після покладання квітів до могили Невідомого солдата в 75-ту річницю завершення Другої світової війни в Європі, передає “Укрінформ”.

“Для нас – це солодко-гірка дата. Солодка, оскільки 75 років тому завершилася Друга світова війна, завершилося кривава бійня в історії XX століття і у світовій історії, коли життя втратили майже шість мільйонів поляків, зокрема три мільйони громадян Польщі єврейського походження”, – зазначив Дуда.

Він підкреслив, що на Польщу в 1939 році напали два агресори: 1 вересня – гітлерівська Німеччина, а 17 вересня – радянська Росія.

Дуда зазначив, що після травневих подій 1945 року на карті Європи знову з’явилася Польща, але “не як країна повністю вільна і суверенна, а як країна в радянській сфері впливу”.

“Це є тим гірким елементом”, – констатував Дуда і додав, що потрібно пам’ятати про жертви усіх тих, хто боровся, страждав і загинув на фронтах Другої світової війни.

Як відомо, 8 травня 1945 року внаслідок підписання акту капітуляції гітлерівською Німеччиною в Європі завершилася Друга світова війна.

Читайте також:
Посол України закликав створити в Берліні меморіал українським жертвам нацизму

Зеленський анонсував на кордоні з РФ у Міловому “символ пам’яті всіх, хто загинув за Україну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна