Зеленський анонсував на кордоні з РФ у Міловому “символ пам’яті всіх, хто загинув за Україну”

 

Під час відзначення 75-х роковин завершення Другої світової війни в Європі в смт Мілове Луганської області президент Володимир Зеленський заявив, що тут, на кордоні з Росією, буде встановлено меморіал “усім, хто загинув за Україну”.

“…На цьому місці вже незабаром ми відновимо символ нашої пам’яті. Пам’яті всіх, хто загинув за Україну“, – сказав Зеленський у відеозверненні 8 травня, яке поширила пресслужба ОП.

Президент акцентував на тому, що виступає поруч із місцем, із якого почалося визволення України від нацистів (село Півнівка), нагадав, що у 1939-1945 рр. загинули понад 8 млн українців, та закликав: “Ніколи знову”.

Зеленський жодним словом не згадав у зверненні Росію, але відзначив: “Сьогодні наші мужні хлопці та дівчата боронять Українську державу, наш суверенітет і територіальну цілісність. Заради миру, якого ми так потребуємо. Заради процвітання незалежної України. Заради наступних поколінь”.

Як інформувала “Новинарня“, для символічного відзначення Дня пам’яті та примирення 8 травня (75-ї річниці капітуляції нацистської Німеччини) офіс президента України обрав селище Мілове біля російського кордону.

Там він відвідав меморіальний комплекс “Україна – визволителям”, поклав квіти біля Вічного вогню та братської могили радянських воїнів, встановив лампадки біля скульптурної композиції – “солдата, який знімає головний убір перед рідною землею, а до його грудей припала визволена з нацистської неволі жінка”.

Володимир Зеленський біля меморіалу в смт Мілове. Фото: ОП

Як відомо, смт Мілове, районний центр Луганської області – найсхідніший населений пункт України, на кордоні з РФ. У селищі розташований пункт контролю.
Селище розділене вулицею Дружби народів та залізничною колією з територією з Росії, з іншого боку – територія країни-агресора, селище Чертково.

Як повідомляла “Новинарня“, у 2018 році російські силовики розгородили колючим дротом спільну вулицю України і РФ у Міловому.

Читайте також:
У Києві 8 та 9 травня не буде масових заходів, – Кличко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна