“Не-Дружба народів”. Росіяни розгородили колючим дротом спільну вулицю України і РФ в селищі на Луганщині

 

У смт Мілове Луганської області, де одна з вулиць – спільна з селищем Чертково Ростовської області РФ, російські прикордонники встановили вздовж цієї вулиці загорожу із колючим дротом завдовжки 3,2 км.
Як передає “Новинарня“, відповідні фото та репортаж оприлюднило інтернет-видання “Українська правда”.

Зазначається, що назва вулиці Дружби народів з початком російсько-української війни “стала схожа на знущання”.

“У вересні 2018 року прикордонники РФ встановили на вулиці паркан з колючим дротом, остаточно розділивши сім’ї, що живуть по обидва боки кордону”, – пише “УП”.

Ситуацію у двох селищах укладнює те, що їхніх жителів пов’язують тісні економічні та родинні зв’язки.

Тепер потрапити з одного населеного пункту в інший можна вже не перейшовши дорогу, а лише через міждержавний автомобільний пункт пропуску або пішохідний перехід по залізничному мосту.

При цьому для росіян прохід на українську територію – лише за закордонними паспортами.

Довжина паркану – 3 км 200 м. Фото: УП

Місцеві мешканці ставляться по-різному. Торговці в Міловому невдоволені тим, що втрачають російських покупців із Черткового.

“Українські сало, м’ясо, “молочка”, горілка і пиво – дешевші та якісніші, ніж те, що можна купити на “тому боці”. Зате, за словами місцевих, українці ходять у Черткове, РФ, щоб купити дешевший одяг і деякі найменування ліків”, – ідеться в репоратжі.

Прикордонники України та РФ тут перебувають на відстані простягнутої руки. Але, як розповіли “в Луганському прикордонному загоні ДПСУ, українці уникають спілкування і прямих контактів з росіянами: “Якщо потрібно, сторони взаємодіють за допомогою факсів і офіційних депеш”.

кордон України і РФ - Мілове Чертково _ДПСУ кордон України і РФ - Мілове Чертково _1
<
>

Як відомо, у серпні 2014-го приміщення відділу Держприкордонслужби України в Міловому обстріляли з вогнемета із території підприємства “Елеватор” у Черткові.

Читайте також:
Набув чинності указ про потребу внесення Росії до переліку держав
міграційного ризику

Прикордонник осліп на 80%:
ДПСУ заявила про застосування росіянами лазерної зброї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна