Осліп на 80%: ДПСУ заявила про застосування росіянами лазерної зброї на Донеччині

 

Українські прикордонники зі складу Об’єднаних сил заявили про використання  з боку НЗФ на Донеччині забороненої лазерної зброї.

“Так, учора ввечері на блокпосту першого рубежу “Мар’їнка”, в межах дорожнього коридору Донецьк-Курахове, військовослужбовець Державної прикордонної служби України отримав бойове травмування від лазерної зброї бойовиків”, – йдеться в повідомленні на сайті ДПСУ 2 жовтня.

“Прикордонник виконував завдання зі спостереження за тимчасово окупованою територією України з метою своєчасного виявлення розвідувально-диверсійних груп терористів. Близько 17-ї години, спостерігаючи в оптичний прилад, він побачив яскравий спалах жовтого кольору з боку ворожого укріплення та відчув різкий біль в очах”, – ідеться в повідомленні.

Військовослужбовця негайно доставили до військового шпиталю у Покровськ, де лікарі-офтальмологи поглиблено оглянули травмоване око та поставили попередній діагноз – “опік сітківки правого ока внаслідок ураження лазерним променем”.

Прикордонника доставили гелікоптером ЗСУ до шпиталю в Дніпро для продовження лікування.

“Наразі відомо, що військовослужбовець втратив працездатність правого ока на 80%”, – інформує Держприкордонслужба.

Про застосування з боку опокупаційних військ лазерної зброї повідомляли і раніше.

“Це вже п’ятий випадок використання російськими найманцями забороненої лазерної зброї спеціального призначення. Протягом 2016-2018 років ще чотири військовослужбовці Державної прикордонної служби України отримали подібні травмування різного ступеню важкості”, – наголосили в ДПСУ.

Читайте також:
Прикордонники постраждали від застосування росіянами
забороненої лазерної зброї

Удар LaWS: американський флот вперше у світі випробував лазерну зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна