ДБР розслідує підрив обороноздатності України, який призвів до вторгнення РФ у 2014 році

 

Державне бюро розслідувань розслідує факти розкрадання майна та підриву обороноздатності Україні, що в подальшому привело, зокрема, до неможливості дати відсіч агресору та приймати конкретні військові рішення в 2014 році.

Про це у інтерв’ю виданню “Цензор.НЕТ” розповів в.о. директора ДБР Олександр Соколов.

“Ліквідовувалися частини, розпродавалася техніка. І, найголовніше, коли це все повинно було спрацювати, для чого і створювалася армія, воно не спрацювало, тому що цього не було. Коли це відбувалося, всі думали, що це просто крадіжка. А коли ти дивишся в ретроспективі, то починаєш бачити ланцюжок подій та факти, що свідчать, що це був чийсь план, який реалізовувався тривалий час. Я прихильник того, щоб основних гравців, які приймали рішення про знищення армії, все-таки притягнули до відповідальності”, – розповів керівник ДБР.

За словами Соколова, у разі наявності експертиз за окремими фактами розкрадання військового майна, що дадуть можливість слідству розуміти роль тих чи інших людей, які приймали протиправні рішення, із загального масиву справи будуть виділятися окремі провадження, оголошуватися підозри та скеровуватися до суду обвинувальні акти.

“Результати у цих кримінальних провадженнях будуть і наше завдання довести до кінця те, що вже було зроблено”, – підсумував Соколов.

Читайте також:
Міністр оборони Гриценко, перебуваючи на посаді, списав та продав 919 танків Т-72, – Вінник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна