Найменша область України вийшла на перше місце за числом смертей від COVID-19

 

Чернівецька область не лише лідирує за загальним числом діагностованих випадків коронавірусу (2048), а й минулої доби вийшла на перше місце за кількістю летальних випадків. Від цієї недуги на Буковині вже померли 62 особи. 

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО України станом на ранок четверга, 7 травня.

На другому місці за показником летальності лишається Івано-Франківщина – 59 жертв.

Хворіють у Чернівецькій області 1728 осіб, і це також найвищий показник по Україні (у Києві – 1536 активних випадків).

Водночас найменше область країни лідирує і за числом тих, хто одужав – 258 зцілених від початку епідемії (+37 за останню добу). У Києві, який на другому місці – 251 одужав.

Також на Буковині (разом з Одещиною) найбільше нових діагностованих випадків COVID-19 за минулу добу – по 62 людини.

Інфографіка:

Дані: система моніторингу РНБОУ

У таких умовах із 12 травня у Чернівецькій області, як і загалом в Україні, планують відкрити для прогулянок парки та сквери, однак атракціони і дитячі майданчики залишаться закритими. Про це повідомляє пресслужба обласної держадміністрації.

Також в області запрацюють магазини непродовольчих товарів, речові ринки, майстерні з ремонту одягу, хімчистки.

“Власникам цих закладів уже зараз необхідно подбати про дотримання відповідних санітарних умов, а саме про наявність масок та антисептиків, часту дезінфекцію приміщення”, – зазначили в ОДА.

Нагадаємо, ввечері 5 травня мер Чернівців заявив, що в лікарнях міста закінчилися місця для хворих на COVID-19, влада відкриває додаткові шпиталі.

Читайте також:
В Україні – найвища кількість одужалих від COVID-19 за час пандемії. Більше й заражень. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.