У лікарнях Чернівців закінчилися місця для хворих на COVID-19, влада відкриває додаткові шпиталі

 

У чернівецьких лікарнях закінчилися місця для людей із коронавірусною хворобою.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив міський голова Олексій Каспрук у відеозверненні ввечері у вівторок, 5 травня.

“Закінчилися місця в міських лікарнях для коронавірусних хворих. Зрозуміло, що місця періодично з’являються, тому що йде процес одужання людей, людей, виписують додому. На жаль, люди і помирають. Людей переводять з однієї лікарні в іншу, тому що стан погіршується чи навпаки. Але, загалом можна сказати, що всі три лікарні, які ми передбачали для лікування хворих на коронавірус – вони вже повністю заповнені“, – сказав мер Чернівців.

Він додав, що раніше в місті ніколи не було подібної ситуації, щоб усі лікарні були заповнені пацієнтами.

За словами Каспрука, відсьогодні хворих на COVID-19 жителів міста почала приймати обласна лікарня.

“Там також непроста ситуація – переповнені реанімаційне відділення, – сказав мер, – однак є 20-25 місць, щоб приймати пацієнтів”.

“Ми бачимо, що ми буквально в п’ятницю відкрили 3-тю міську лікарню, і вона вже повністю заповнена [хворими на COVID-19]”, – зазначив Каспрук.

“Такими темпами, я думаю, за кілька днів і в обласній не буде вільних ліжок”, – додав він.

Зараз для прийому коронавірусних пацієнтів обласна влада готує госпіталь ветеранів війни.

Олексій Каспрук. Кадр відео

За словами Каспрука, з огляду на таку ситуацію основні карантинні обмеження будуть зберігатися, зокрема й на перевезення в громадському транспорті (окрім спецперевезень).

Також мер розповів, що з огляду на мізерні доплати лікарям із центрального бюджету (“всього по кілька сотень гривень”), буде збиратися міськрада та приймати рішення про збільшення видатків на заохочення медиків із міського бюджету.

Станом на ранок 5 травня на Буковині було діагностовано 1948 випадків зараження коронавірусом. Область за цим показником залишається на першому місці в Україні.

Найбільше інфікованих – у Чернівцях (659 осіб), Глибоцькому (303 особи) та Сторожинецькому (267 особи), Хотинському (170 осіб), Вижницькому (115 осіб) районах. У решті районів число хворих менше за сотню.

На Буковині загалом зафіксовано 55 летальних випадків серед осіб, інфікованих коронавірусом.

За даними із сайту ОДА, 5 травня число підтверджених випадків зросло до 1985. За останню добу – ще 37 хворих (із 392 нових досліджених зразків). У лікарнях по всій області станом на 5 травня перебувала 571 людина. Заражені зокрема 330 медичних працівників Буковини.

Вилікувалися від коронавірусної хвороби в Чернівецькій області 217 людей (42 – за останню добу).

За весь час обласний лабораторний центр отримав для дослідження 10 тисяч зразків.

Читайте також:
В Україні – рекордний показник одужалих від COVID-19 за добу. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна