Якщо не виходити з обмежень розумно, ризик повернення до жорсткого карантину дуже реальний, – голова ВООЗ

 

Якщо держави світу не організують “вкрай обережний” і поетапний перехід від карантинних обмежень до звичного життя, ризик повернення до жорсткого карантину залишається дуже реальним.

Про це на брифінгу в середу, 6 травня, заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус..

Він підкреслив, що найкращим захистом від пандемії є сильна і стійка система охорони здоров’я, забезпечена всіма необхідними засобами контролю і готова до можливих спалахів зараження.

“Мірою того, як усе більше й більше країн розглядають пом’якшення обмежувальних заходів, хочу наголосити на шістьох критеріях [виходу з карантину], які рекомендує враховувати ВООЗ”, – сказав Гебреєсус.

Він перелічив ці критерії:

  1. суворий нагляд, суворе спостереження і контроль;
  2. спроможність системи охорони здоров’я виявляти, ізолювати, тестувати і лікувати кожен випадок інфікування коронавірусом та відстежити всі контакти хворого;
  3. мінімізація ризику спалахів у медичних закладах та будинках для людей похилого віку;
  4. обов’язкові профілактичні заходи на робочих місцях, у школах та інших місцях такого типу;
  5. здатність контролювати ризики завезення інфекції ззовні;
  6. повна інформованість, задіяність і уповноваження громад пристосовуватися до нових реалій.

“Пандемія COVID-19 врешті-решт відступить, але повернення до звичного раніше стану справ уже не буде”, – попередив очільник ВООЗ.

Читайте також:
Чи продовжувала ВООЗ “всесвітній карантин”: у чому помилився прем’єр-міністр Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна