Екснардеп Святаш із родиною втік у Росію та отримав громадянство РФ, – ЗМІ

 

Депутат Верховної Ради VII і VIII скликань (“Партія регіонів”, “Відродження”) Дмитро Святаш разом із родиною отримав російське громадянство та переїжджає в Російську Федерацію.

Про це журналістам видання 057.ua повідомило джерело в консульстві РФ у Харкові у вівторок, 5 травня.

Видання зазначає, що отримало документи та схему отримання російського громадянств Дмитром Святашем, його дружиною та двома дітьми.

“Святаш скористався програмою РФ “Співвітчизник”, мета якої – переманити до себе якомога більше людей та видати їм російські паспорти”, – пише ЗМІ.

Примітно те, що заяву на отримання громадянства РФ писала дружина Святаша – Анжеліка. Саме вона звернулася в консульство, і заповнила досить довгий і детальний документ.

“На початку лютого 2020 року дружина Святаша – Святаш Анжеліка Левонівна звернулася з відповідною заявою про участь у зазначеній державній програмі РФ”, – розповіло джерело в дипустанові.

Дружина Святаша згадала, що в РФ вони були “частими гостями”.

“У РФ я перебувала з приватними візитами в 2016, 2017, 2019 роках. Мій чоловік Святаш Дмитро Володимирович відвідував РФ з приватними візитами місто Москву, Воронеж, Щебекіно з 2003 року по 2019 року щорічно”, – написала вона.

За інформацією журналістів, нардеп та його родина переїдуть у Липецьк. Це питання вже погоджено із владою РФ.

Також повідомляється, що Святаш і його родина не відмовилися від громадянства України, і таким чином порушили закон про подвійне громадянство.

Хто такий Святаш

Зазначимо, що в листопаді 2019 року українські правоохоронні органи оголосили Святаша оголосили в розшук.

Раніше прокуратура Києва повідомила Святаша про підозру за фактом заволодіння 1,1 млрд грн коштів “УкрСиббанку” за ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном через зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, і за ч. 3 ст.27 ч. 3 ст. 358 КК України.

У рамках цього кримінального провадження були заарештовані й передані на відповідальне зберігання АРМА понад 80% активів “АІС”.

9 жовтня 2019 року Святашу повідомили про підозру в занесенні недостовірних відомостей до декларації.

Дмитро Святаш був народним депутатом України від 2002 до 2019 року. У 2004 році був довіреною особою кандидата в президенти України Віктора Януковича.

З 2005 по 2014 – член “Партії регіонів”, з 2014 – член партії “Відродження”.

На дострокових виборах у парламент балотувався від партії “Опозиційна платформа – За життя” на окрузі № 170 у Харкові, але програв кандидату від “Слуги народу” вченому Андрію Одарченку.

У січні 2014 року Дмитро Святаш на своїй сторінці в фейсбуці дозволив собі нацистські та українофобські випади щодо жителів Західної України та діаспори і натякнув на швидкий і бажаний для нього поділ України.

2018 року Печерський районний суд заборонив депутатові виїжджати з України, оскільки парламентар заборгував банкам 500 тис. доларів та 500 тис. євро і позики не повертав.

Читайте також:
Екснардепу від “Опоблоку” обрали запобіжний захід за шахрайство з готелем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна