Екснардепу від “Опоблоку” обрали запобіжний захід за шахрайство з готелем

 

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід щодо колишнього міністра промислової політики, народного депутата України VIII скликання у вигляді застави в розмірі 750 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Як відомо, йдеться про Дмитра Колєснікова – міністра часів Януковича і екснардепа від партії “Опозиційний блок”, якого підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 364.

“Суд поклав на підозрюваного обов’язки повідомляти детективів НАБУ про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному проваджені та здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України”, – інформують у суді.

У разі невиконання покладених обов’язків до підозрюваного може бути застосовано більш жорсткий запобіжний захід і може бути накладено грошове стягнення в розмірі, визначеному КПК України.

Раніше, 6 вересня, генпрокуратура повідомила Дмитрові Колеснікову про підозру у зловживанні владою у зв’язку з відчуженням об’єктів нерухомості – виробничого та лабораторно-побутового корпусу Державного підприємства “Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади” у Дніпрі.
17 вересня суд відпустив Колєснікова на поруки нардепа з Дніпропетровщини Дмитра Шпенова.

17 грудня САП і НАБУ повідомили нову підозру Колєснікову – за те, що, зловживаючи службовим становищем, він незаконно отримав 738,74 тис. гривень компенсації з держбюджету.

За даними правоохоронців, протягом грудня 2014 року – жовтня 2018 року колишній народний обранець незаконно отримав компенсацію за винайм номеру в готелі “Київ”, оскільки нібито не мав власного житла в столиці. Натомість слідство встановило, що в нардепа було власне житло у Києві, але він свідомо приховав цей факт.

Читайте також:
Вілкула та Колеснікова суд відпустив на поруки на час слідства

Надія Савченко і два нардепи БПП підписалися під закликами “Опоблоку” повернути блакитний берет ВДВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна