В Україні оголосили переможців кінопремії “Золота Дзиґа”

 

На онлайн-церемонії Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” оголошено імена переможців у номінаціях “Найкращий фільм” та “Премія глядацьких симпатій”.

Про це в неділю, 3 травня, повідомили в пресслужбі Української Кіноакадемії.

Найкращою стрічкою року став фільм “Мої думки тихі” Антоніо Лукіча, а найбільше голосів у глядацькому онлайн-голосуванні отримала стрічка “Крути 1918” режисера Олексія Шапарєва.

Переможцем у номінації “Найкраща режисерська робота” визнано Нарімана Алієва за свій дебютний повний метр “Додому”.

Читайте також:
Український фільм “Додому” ввійшов у лонглист премії “Оскар”

Ім’я переможця в номінації “Відкриття року” було оголошене за тиждень до церемонії – ним став режисер Антоніо Лукіч.

Премію за внесок у розвиток українського кінематографа отримала видатна українська акторка театру та кіно Ада Роговцева.

“Золоту Дзиґу” за “Найкращий короткометражний анімаційний фільм” отримала робота “Кохання” режисера Микити Лиськова, “Найкращим короткометражним ігровим фільмом” стала стрічка “У нашій синагозі” режисера Івана Орленка.

А в номінації “Найкращий документальний фільм” переміг “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго” режисерки Надії Парфан.

“Чесність і достовірність оприлюднених результатів голосування підтвердила аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором Четвертої Національної кінопремії”, – додали в пресслужбі Української Кіноакадемії

Українська кіноакадемія – об’єднання експертів і професіоналів у галузі кіно та кіновиробництва. Створене у 2016 році з метою всебічної підтримки та розвитку національного кінематографа. З 2017 року Українська кіноакадемія проводить вручення Національної кінопремії.

Читайте також:
Тріумф “Паразитів”, провал “Джокера”, перший “Оскар” Бреда Пітта: всі лауреати головної кінопремії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна