Торецьку ВЦА очолив полковник СБУ з Буковини Василь Чинчик

 

Торецьку військово-цивільну адміністрацію очолив полковник Служби безпеки України з Чернівецької області Василь Чинчик.

Його представили 30 квітня в Донецькій ОДА. Розпорядження про призначення Чинчика на посаду підписав очільник Донецької області Павло Кириленко 29 квітня.
3 травня Чинчик провів першу апаратну нараду на новій посаді.

Новий голова ВЦА зазначив, що найперше планує опікуватися капітальними та поточними ремонтами доріг, цілодобовим водопостачанням та відновленням інфраструктури.

“Вважаю доцільним у найкоротший термін ініціювати профільні зустрічі з представниками підприємств всіх сфер життєдіяльності міста. Проблем багато, проте саме покращення соціально-побутової сфери та економіка міста – є пріоритетними напрямками подальшої спільної роботи” – цитує Чинчика його пресслужба.

Зазначається також, що цього тижня розпочнеться доставка будівельних матеріалів для відновлення будинків, що постраждали внаслідок обстрілів з боку незаконних збройних формувань. Після закінчення карантину відбудеться процес відновлення будинків на території населених пунктів Торецької міської ради.

Що відомо про нового очільника ВЦА

Чинчик – 1977 року народження.

Відомо також, що служив у лавах СБУ: він згадується як заступник начальника Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим з 2017 року.

До того був заступником начальника Волноваського відділу УСБУ.

У липні 2014 року, як відомо з відкритих джерел, його відрядили у Волноваху, доти був на посаді в Черкаському управлінні СБУ, в інформаційно-аналітичному відділі.

У декларації посадовця зазначається, що він зареєстрований у Кіцмані Чернівецької області.

До того, як очолити Торецьку ВЦА, він служив у військовій частині Е6009, що на Буковині.

На світлині з Чинчиком у парадній формі,  яку оприлюднила пресслужба Торецької ВЦА, видно один із нагрудних знаків “За доблесть”. Це – відомча нагорода Служби безпеки України. 

Цим нагрудним знаком нагороджуються співробітники-військовослужбовці та співробітники СБУ, які мають понад 5 років військової вислуги.

У Василя Чинчика є дружина та двоє доньок.

У користуванні новопризначеного очільника ВЦА є службова квартира у Кіцмані, а також 20% квартири у Сокирянах. Крім того, він має дві автівки, гараж та земельну ділянку в селі Атаки.

Ще одна ділянка зареєстрована на дружину Чинчика. Також вона володіє магазином та недобудованим будинком.

На попередньому місці роботи Василь Чинчик отримував 315 357 грн. Також у декларації вказані 52 216 грн відсотків у банку та 1295 грн щорічної одноразової допомоги. Дружина військового підприємницькою діяльністю заробила 909 090 грн, а також має 55 тисяч доларів на банківських рахунках.

Зазначимо, до цього головою Торецької ВЦА був Ярослав Руденко.

Його звільнили на початку цього року. Ярослав Руденко очолив ВЦА у серпні 2017 року.

Читайте також:
Спека після двох років тиші. Як Торецьк витримує обстріли та пропаганду бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна