“Гетьман Сагайдачний” під час стрільб у Чорному морі виявив кораблі РФ

 

Флагман “Гетьман Сагайдачний” Військово-морських сил ЗСУ під час навчальних стрільб натрапив на кораблі Чорноморського флоту Росії в Чорному морі.

Про це в неділю, 3 травня, повідомляє телерадіостудія “Бриз” Міноборони.

Зазначається, що український флагман виконував практичні стрільби з корабельної артилерійської установки та задачу зі знищення умовного противника з зенітної автоматичної артилерійської 30-міліметрової установки АК-630.

Уперше за декілька років “Гетьман Сагайдачний” провів стрільби з пускового ракетного комплексу ПК-16.

Однак, під час проведення стрільб екіпаж українського флагмана зафіксував порушення морського права та присутність кораблів російського флоту.

“Українські військові моряки зафіксували порушення морського права та присутність Чорноморського флоту РФ в окупованих і стратегічно важливих морських ділянках”, – йдеться в повідомленні.

При цьому кораблі РФ перебували в окупованих та стратегічно важливих ділянках Чорного моря.

“Окрім військових розвідувальних кораблів Російської Федерації, в районні Голіцинських газових родовищ, екіпаж флагману спостерігав за тим, як російський танкер, який рухався з окупованих морських районів, спустив триколорний прапор зі свого флагштоку, аби українські моряки його не зафіксували”, – резюмували військові.

Читайте також:
ОСи на Приазов’ї виявили російський корабель і змусили його відійти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна