Місія ОБСЄ зафіксувала пошкодження школи й житлового будинку в Золотому-5

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували пошкодження школи №4 і житлового будинку в Золотому-5 (Михайлівка) Луганської області, що розташоване на тимчасово окупованій території.

Про це повідомляється у звіті місії за 1 травня 2020 року.

Як зазначається у звіті, на території школи команда СММ бачила свіжу вирву діаметром близько 2,5 м, яка “утворилась унаслідок розриву 120-мм мінометної міни”.

“Крім того, спостерігачі бачили осколкові пошкодження північносхідної зовнішньої стіни школи; шибки в 7 північних і 16 північно-східних вікнах були нещодавно вибиті. Усередині вони також зауважили осколкові пошкодження північно-північно-східних стін у коридорах на всіх трьох поверхах будівлі. У комп’ютерному класі, розташованому на першому поверсі, команда Місії бачила боєприпас (за оцінкою, кулю калібром 12,7 мм із великокаліберного кулемета) у
верхній частині пластикової рами північного вікна, осколкові пошкодження північної
внутрішньої стіни й пробоїну в куті комп’ютерного монітора”, – повідомляють в СММ ОБСЄ.

На даний час школа зачинена на карантин через спалах COVID-19.

Приблизно за 60 м на північний схід від вирви біля школи спостерігачі побачили численні пробоїни у вікнах житлового триповерхового будинку на вулиці Виробничій, 26. За оцінкою, пошкодження утворилися внаслідок розльоту осколків.

В угрупованні “ДНР” заявили, що під час “обстрілу з боку ЗСУ” було травмовано семирічну дитину.

Читайте також:
СММ ОБСЄ зафіксувала обстріл школи в Золотому-5

На Донбасі окупанти обстріляли школу в Золотому-5

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна