В останню добу квітня ОСи знищили двох окупантів, ще трьох поранили

 

Протягом минулої доби, 30 квітня, збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Об’єднані сили вживали заходи щодо збереження життя та здоров’я військовослужбовців і цивільного населення. На всі обстріли українські воїни дали противнику результативну та вмотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинні дії.
30 квітня втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було, повідомив пресцентр ОС у ранковому зведенні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) противник здійснив обстріл наших позицій неподалік Павлополя із використанням озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

По захисниках Пісок ворог вів вогонь із 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів, а оборонців Кам’янки обстрілював з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Біля населених пунктів Авдіївка та Тарамчук противник застосовував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети, а неподалік Красногорівки зафіксовано використання ворожого станкового протитанкового гранатомета.

На Луганському напрямку (ОТУ “Північ”) російські найманці тричі вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Новотошківського. Для обстрілів окупанти застосовували міномети калібру 120 мм та 82 мм, протитанкові ракетні комплекси, автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а пізно ввечері використали 32 артилерійські снаряди калібру 122 мм.

По позиціях неподалік Новоолександрівки, Новозванівки та двічі по Оріховому ворог вів вогонь з мінометів 120-го калібру, використавши 56 мін.

Біля Хутора Вільного противник випустив 64 міни 82-го калібру по наших опорних пунктах, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Околиці Новгородського окупанти обстрілювали з великокаліберних кулеметів.

“Наші військовослужбовці вчасно і жорстко давали окупаційним підрозділам гідну відсіч на кожен обстріл… За даними розвідки, 30 квітня наші військовослужбовці знищили двох російських окупантів та ще трьох поранили“, – ідеться у зведенні.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

“Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою”, – зазначили у штабі.

Читайте також:
За два роки ООС військові встановили чіткий контроль над лінією зіткнення на Донбасі, – Кравченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна