За два роки ООС військові встановили чіткий контроль над лінією зіткнення на Донбасі, – Кравченко

 

За два роки проведення ООС, військовим вдалося повністю забезпечили контроль над лінією зіткнення на Донбасі та остаточно врегулювали питання підпорядкування й застосування сил і засобів, що залучаються до проведення операції.

Про це сказав у четвер, 30 квітня, командувач ОС Володимир Кравченко в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Операція ОС розпочиналась не з “нуля”, а стала логічним, вдосконаленим і переформатованим продовженням Антитерористичної операції, як відповідь на збройну агресію Російської Федерації в Донецькій і Луганських областях України”, – нагадав він.

За словами командувача ОС, поставлені два роки тому Об’єднаним силам завдання щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримування окупаційних військ на Донбасі, військові сумлінно виконують.

“Головним досягненням вважаю те, що жодного метра нашої території, попри всі намагання загарбників, ми не віддали. Об’єднані сили забезпечили повний контроль над лінією зіткнення, не допустили загострення обстановки та вживають усіх заходів щодо створення безпечних умов для особового складу”, – зазначив генерал-лейтенант Кравченко.

Він зауважив, що за два роки встановили чіткі межі району операції Об’єднаних сил, зокрема зон безпеки, районів обмеженого та забороненого доступу, остаточно врегулювали питання підпорядкування та застосування сил і засобів, що залучаються до проведення операції.

“Також досягнули такого рівня стабільності на Донбасі, який дозволяє створити та підтримувати необхідні для безпеки цивільного населення умови, дає змогу зберегти і розвивати існуючу інфраструктуру регіону”, – вважає командувч ОС.

“Ці два роки видались складними і напруженими. Проте, з усією відповідальністю можу запевнити народ України в тому, що ми не поступимось російському окупанту та не віддамо жодного клаптика нашої землі”, – запевнив Володимир Кравченко.

Читайте також:
Командування Наєва привезло на Донбас партію масок для всіх бойових бригад

Водночас триває переоснащення частин Збройних сил України новітніми зразками озброєння та військової техніки.

Сьогодні в складі Об’єднаних сил діють підрозділи, укомплектовані модернізованими танками Т-64 “Булат”, бронетранспортерами БТР-3ДА, БТР-4Е, БТР-70Ді, спеціальними броньованими автомобілями “Новатор”, вантажними повнопривідними автомобілями КРАЗ 6322, “Богдан” (МАЗ 5316).

Підготовка українських військ триває не лише в пунктах постійної дислокації, навчальних центрах та полігонах, а й в районі проведення операції, під час безпосереднього виконання підрозділами бойових завдань. Зокрема, на території Донецької та Луганської областей розгорнули й використовують близько трьох десятків навчальних ділянок місцевості.

Протягом двох років зі штабами бригад, батальйонів і дивізіонів проведено понад півтисячі заходів оперативної підготовки, а також близько 25 тисяч занять зі стрільб та водіння техніки.

Читайте також:
Окупанти в ОРДЛО можуть роздати близько 300 тисяч паспортів РФ, – командувач ОС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна