60% українців готові тримати карантин “стільки, скільки потрібно”, – КМІС

 

Майже 60% українців готові витримувати карантинні обмеження у зв’язку з коронавірусом “стільки, скільки потрібно”.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведені 22-25 квітня.

“Переважна більшість населення готова до продовження карантину. Зокрема майже 80% (точніше, 79%) готові до продовження його на 1 місяць і більше, з них 70% на два місяці і більше, і майже 60% опитаних українців (точніше, 59%) згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно“, – ідеться в пресрелізі КМІС.

15% опитаних відповіли, що не дотримуються карантину. Із них 11% – тому що працюють, 3% – тому що вважають карантинні вимоги надмірними.

У цьому опитуванні українцям було поставлено запитання: “Зараз неможливо передбачити, як буде зростати кількість хворих. Можливо, уряду доведеться продовжувати карантин. Протягом якого терміну Ви зможете дотримуватися карантинних заходів?”

Жінки дещо більше, ніж чоловіки, згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно (60% жінок проти 57% чоловіків).

12% чоловіків відповіли, що готові бути на карантині не більше місяця, середі жінок таку відповідь дали 9%;  інші різниці незначущі.

Найбільше тих, хто готовий бути на карантині стільки, скільки потрібно, серед старшої категорії населення, 60-70+ років (73%), найменше – серед молоді, 18-39 років (53%).

Молодь (18-39) дещо більше за інші категорії не дотримується вимог карантину, бо вважає їх надмірними (7%).

Найбільше тих, хто не дотримується карантину, тому що змушений працювати поза домом, у категорії 40-59 років (16%), найменше – серед старшої категорії 60-70+ (4%).

Найменше тих, хто готовий бути на карантині стільки, скільки потрібно, серед людей із початковою освітою (47%); інші різниці несуттєві.

Опитування КМІС проводилося із 22 по 25 квітня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України.
До вибірки не включені території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 2024 інтерв’ю.
Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% — для показників близьких до 25%, 1,4% — для показників близьких до 10%.

Читайте також:
В Україні підтримка карантинних заходів населенням знизилася до 54%, – соціологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна