Зеленський присвоїв звання генерал-майора голові ДПСУ та його заступнику

 

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання генерал-майора голові Державної прикордонної служби Сергію Дейнеку та його першому заступнику Володимиру Нікіфоренку.

Текст відповідного указу опублікований у четвер, 30 квітня, на сайті глави держави.

“Присвоїти військове звання генерал-майора полковнику Дейнеку Сергію Васильовичу – голові Державної прикордонної служби України; полковнику Нікіфоренку Володимиру Степановичу – першому заступнику Голови Державної прикордонної служби України”, – йдеться в документі.

Як інформувала “Новинарня“, Сергій Дейнеко був призначений на посаду голови Державної прикордонної служби указом від 13 червня 2019 року.

До призначення він працював заступником директора Департаменту оперативної діяльності в адміністрації Державної прикордонної служби України.

Сергій Дейнеко відомий тим, що в 2014 році очолював Луганський прикордонний загін. На початку російської агресії в Луганській області він два дні керував обороною загону під час штурму території частини бойовиками “ЛНР” (2-4 червня).

У червні 2014 року президент Петро Порошенко нагородив Дейнеку орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня.

Володимир Нікіфоренко 9 вересня 2019 року призначений першим заступником голови Державної прикордонної служби України.
З травня 1996 року по червень 2008 року – проходив військову службу на оперативних та керівних посадах у Службі безпеки України.

З 2008 року – в лавах ДПСУ.

Читайте також:
Кількість генеральських посад в ДПСУ зменшено на 21%, – Дейнеко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна