Кількість генеральських посад в ДПСУ зменшено на 21%, – Дейнеко

 

У Державній прикордонній службі України на 21% зменшено кількість генеральських посад.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 23 серпня, повідомив голова ДПСУ Сергій Дейнеко на колегії Міністерства внутрішніх справ.

Керівник відомства зазначив, що в напрямку структурних змін у Держприкордонслужбі головні акценти зроблені на скороченні посад в управлінських ланках, виключенні дублювання функцій і структур, наближенні до європейських норм співвідношення органів управління й забезпечення до підрозділів кордону.

“Ми розпочали з оптимізації центрального апарату ДПСУ. З 15 існуючих департаментів в ддміністрації створено 5. Загалом кількість самостійних структурних підрозділів скорочено на третину, а кількість генеральських посад зменшено на 21 %”, – сказав голова ДПСУ.

З його слів, це дозволило сформувати та визначити всі необхідні елементи загальної структури та відповідно скоординувати їх завдання, а наступним кроком стане реорганізація регіональної ланки управління.

“На сьогодні маємо 8 регіональних управлінь. При цьому три із них були створені за два останні роки”, – сказав керівник відомства.

Водночас, він наголосив, що залишається незмінним курс на сучасні методи підбору персоналу, у тому числі через реалізацію проекту “Нове обличчя кордону”.

“Не чекаючи завершення змін, ми вже прийняли низку кадрових рішень, зокрема змінено керівників п’яти прикордонних загонів у межах Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей. Зауважу, що нинішній процес реформування служби не зводиться до механічного скорочення. Ми очікуємо, що проведені структурні зміни оптимізують управлінський процес і матимуть відчутний вплив на якість охорони кордону”, – зазначив Дейнеко.

Як інформувала “Новинарня“, у червні 2019 року новим головою ДПСУ став Сергій Дейнеко, відомий за обороною Луганського прикордонного загону.

Читайте також:
Скільки в ЗСУ генералів: спростовуємо вигадки і розставляємо акценти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна