Окупанти в ОРДЛО можуть роздати близько 300 тисяч паспортів РФ, – командувач ОС

 

Протягом минулого року російське громадянство отримали 136 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а в 2020-му цей показник може перевищити 300 тисяч осіб.

Про це в четвер, 30 квітня, заявив командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Одним з найбільших факторів дестабалізації як в районі проведення ООС, так і в нашій державі, є дії російського уряду щодо надання громадянства РФ мешканцями окремих районів Донецької та Луганської областей. За офіційними даними міграційних служб, упродовж 2019 року російське громадянство отримали 136 тисяч мешканців ОРДЛО. За умов збереження активності жителів цих квазідержавних утворень та розширення можливостей російських міграційних служб, у 2020 році цей показник може перевищити відмітку в 300 тисяч осіб”, – зазначив Кравченко.

За його словами, теперішні соціально-економічні показники окупованих територій Донбасу засвідчують наявність системних проблем – закриття підприємств, простій виробничих потужностей, відсутність прибутку, неможливість сплачувати заробітну плату та податки, накопичення боргів, нерівномірність економічного розвитку окремих районів.

На думку Кравченка, окупаційні адміністрації демонструють неспроможність самостійної економічної діяльності без фінансової підтримки та ринків збуту Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.
У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно росіяни відправили в ОРДЛО українця з незаконним паспортом і підозрою на коронавірус.

Читайте також:
У РФ схвалили закон, що визнає українців “носіями російської мови”

“Патріотка, 20 років оформляє паспорт”. Керівник СБУ Баканов визнав російське громадянство дружини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна