ОСи проти вірусу: військові на Донбасі акумулювали 45 апаратів ШВЛ, і не тільки

 

У районі операції Об’єднаних сил українські військові акумулювали запас із 45 апаратів штучної вентиляції легень, близько 30 тисяч медичних масок та 2,5 тисячі експрес-тестів на коронавірус.

Про це в інтерв’ю “Укрінформу”, що вийшло 30 квітня, розповів командувач ОС генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

За його словами, в Об’єднаних сил також є 90 тисяч одноразових бавовняних пов’язок та “необхідна кількість медичного одягу, лікарських засобів та іншого медичного майна для боротьби з епідемією COVID-19”.

“Для протидії поширенню коронавірусу, з урахуванням вимог керівних документів та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, ми запровадили низку протиепідемічних режимно-обмежувальних заходів”, – розповів Кравченко.

Зокрема, мова про призупинення пропуску як через КПВВ із непідконтрольними територіями (із 22 березня), так і обмеження проїзду транспорту через “внутрішні” блокпости на межі з Харківською, Дніпропетровською та Запорізькою областями.

Також для військових у зоні ООС обмежили пересування поза розташуванням своїх частин, проведення колективних заходів, окрім бойової підготовки, в’їзд та виїзд транспортних засобів.

“У військових частинах і підрозділах зі складу Об’єднаних сил організували санітарну обробку автотранспорту на контрольно-пропускних пунктах, проводять моніторинг стану здоров’я особового складу, активне виявлення хворих і підозрілих на COVID-19 для їх своєчасної ізоляції у лікувальних закладах”, – додав командувач ОС.

Наразі в зоні ООС у військових не діагностували жодного випадку COVID-19.

Мобільний госпіталь. Фото: ООС

У складі Об’єднаних сил є чотири військові мобільних госпіталі, де підготовлено до прийому контактних осіб ізолятори загальною місткістю до 200 ліжок.

У Маріуполі на Донеччині із березня є можливість додатково розгорнути 35 ліжок в інфекційних боксах військового мобільного госпіталю на випадок масового надходження хворих на коронавірус.

У мобільних шпиталях проводять навчання щодо роботи у випадку виявлення інфекції. Зокрема, тренування проходять всі, хто може буде причетним до транспортування, ізоляції, приймання та лікування хворих – медичний персонал госпіталів, військових частин, водії санітарного транспорту, екіпажі вертольотів.

Для ймовірної евакуації хворих на COVID-19 розробили спеціальні маршрути.

За словами генерала Кравченка, ОСи також налагодили дієву взаємодію з військово-цивільними адміністраціями Луганської та Донецької областей щодо спільного використання інфекційних відділень цивільних лікарень.

Раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявляв, що на випадок поширення епідемії на Донбасі, військові роблять запаси – збирають дезінфектори, костюми біозахисту, рукавички, протичумні комплекти, респіратори і хірургічні маски, бахіли, фартухи, шапочки, інфрачервоні термометри, захисні окуляри, розпилювачі рідин, оприскувачі і т.д.

Як інформувала “Новинарня“, у Збройних силах України станом на ранок 30 квітня зафіксували 76 інфікувань коронавірусом. Із них 54 людини хворіють, 20 – одужали та два випадки – летальні.
Про перший випадок захворювання на COVID-19 в армії повідомили 2 квітня – заразилася лікарка Хмельницького військового госпіталю, яка з кінця березня перебувала на амбулаторному лікуванні через ГРЗ.
У війську перший летальний випадок, спричинений наслідками коронавірусу, зафіксували 7 квітня. Це була жінка, цивільна працівниця ЗС України однієї з військових частин на Прикарпатті.
16 квітня на Львівщині трапився другий летальний випадок – у працівника ЗСУ окрім гострої респіраторної хвороби COVID-19, були й супутні захворювання.

Про те, як протидія коронавірусу виглядає на прикладі підрозділу бойової бригади поруч із лінією фронту, “Новинарнірозповідала начмед зі складу 93 омбр Кристина Загурська.

Читайте також:
Командування Наєва привезло на Донбас партію масок для всіх бойових бригад

В Україні діагностували вже понад 10 тис. хворих на COVID-19, стрибнув добовий приріст. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна