МВС відклало запуск автоматичної відеофіксації правил дорожнього руху

 

Міністерство внутрішніх справ відклало запуск системи автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху через карантинні обмеження в Україні.

Про це в середу, 29 квітня, повідомила пресслужба МВС.

12 березня міністерство презентувало пілотний проєкт системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі. Запуск системи в експлуатацію планувався на 1 травня 2020 року.

Але, нагадали в МВС, з 11 березня уряд запровадив карантинні заходи, аби не допустити поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території України.

“Ці обмеження частково стосуються і роботи певних підрозділів Національної поліції та інших організацій, задіяних в процесі роботи системи автофіксації. Тому в МВС прийнято рішення по відтермінуванню роботи системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху до закінчення режиму суворого карантину”, – пояснюють у відомстві.

Як інформувала “Новинарня“, 12 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за участі президента Володимира Зеленського презентував запуску Аналітичного центру безпеки дорожнього руху та заявляв, що постанови про адміністративні штрафи порушники отримуватимуть вже з травня 2020 року.
Із 12 березня в Києві вже запрацювали перші 20 камер відеофіксації дорожнього руху, ще 30 – мали бути встановлені на Київщині до 1 травня.

Читайте також:
Рада скасувала штрафні бали для водіїв за порушення ПДР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна