У Києві запрацювали 20 камер фотовідеофіксаціїї дорожнього руху

 

У четвер, 12 березня, у Києві запрацювали 20 камер відеофіксації дорожнього руху. Ще 30 встановлять на Київщині до 1 травня.

Про це повідомляють у департаменті комунікації МВС України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час запуску Аналітичного центру безпеки дорожнього руху заявив, що постанови про адміністративні штрафи порушники отримуватимуть вже з травня 2020 року.

“Наразі на годиннику тільки 10:50, а камери вже зафіксували 32 541 порушень дорожнього руху в Києві. І це працюють лише 20 перших камер”, – сказав Аваков.

За його словами, протягом 28 років незалежності на території України у ДТП загинуло 174 тисячі осіб та майже 1 мільйон 264 тисячі громадян отримали травми.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко  зазначив, що за статистикою 40% ДТП стається через перевищення швидкісного режиму. “Тому запровадження автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху вкрай важливе”, – додав він.

“Ситуація на наших автошляхах – це фактично війна всередині країни. Впровадження системи фотовідеофіксації дозволить нам в рази знизити смертність на дорогах. І вже згодом ця система буде працювати по всій країні”, – сказав президент Володимир Зеленський.

Інформація про зафіксовані правопорушення потраплятиме до системи електронної фіксації, де поліцейський перевірятиме наявність та повноту даних про відповідальну особу, транспортний засіб, відповідність номерного знаку до марки і моделі ТЗ.

“Ця система також додатково працюватиме і допомагатиме поліції у визначенні транспортних засобів, які перебувають в розшуку, угоні, а також ТЗ з невідповідними номерними знаками. Така інформація буде передаватися і оброблятися іншими службами. Коли поліцейський перевірив відповідність всіх даних і їх масив є достатнім для того, щоби притягнути особу до відповідальності, він формує постанову і накладає електронний підпис. Далі вона надсилається до установи, яка друкує документ і відправляє до адресата. Цю інформацію можна буде отримати не тільки в паперовому вигляді, а й подивитися в електронному кабінеті водія”, – розповів перший заступник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Зараз працюють два сервіси для перевірки інформації щодо виявлення порушення – через електронний кабінет водія – e-driver.hsc.gov.ua та на сайті МВС mvs.gov.ua.

Читайте також:
Водії зможуть платити за порушення ПДР онлайн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна