Рада скасувала штрафні бали для водіїв за порушення ПДР

 

Парламент ухвалив закон “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів” (№2809).

Як повідомляє “Новинарня“, відповідне рішення у п’ятницю, 24 квітня, підтримали 302 народні обранці.

Документ виключає з Кодексу України про адміністративні правопорушення норми щодо дії адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, яке накладається на громадян за правопорушення правил дорожнього руху, зафіксованого в авторежимі.

Зокрема, виключаються з КУпАП такі норми:

  • пункт 2-1 частини першої статті 24 (види адміністративних стягнень);
  • частину другу статті 27 (штраф), згідно з якою, штраф за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, може бути накладено на громадянина після використання ним балів, передбачених статтею 27-1 цього кодексу;
  • статтю 27-1 (штрафні бали);
  • в абзаці другому частин першої та другої статті 122 КУпАП (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) виключаються слова і цифри “або 50 штрафних балів”.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно у Києві запрацювали 20 камер фотовідеофіксаціїї дорожнього руху.

Читайте також:
У Львові священника УПЦ МП позбавили водійських прав за п’яну ДТП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна