У Львові священника УПЦ МП позбавили водійських прав за п’яну ДТП

 

Сихівський районний суд Львова позбавив на рік водійських прав і оштрафував священника так званої УПЦ (МП) Василя Габорця за скоєння ДТП у нетверезому стані.

Таке рішення суд виніс під час засідання 30 березня, інформує Zaxid.net.

Як стало відомо із судового рішення, ДТП трапилась 9 березня близько 21:00 біля автовокзалу на вул. Стрийській у Львові.

Священник, керував автомобілем ВАЗ-21043 у нетверезому стані, та в’їхав у BMW 530. У цій ДТП ніхто не постраждав.

Пройти тест на визначення рівня алкоголю у крові священник відмовився. На Василя Габорця склали протоколи за порушення ПДР та керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Під час судового засідання 30 березня Василь Габорець розповів, що п’яним за кермом не був. За словами священика, він відмовився пройти тест на вміст алкоголю у крові, бо “причащав людей і сам вжив близько 50 грам вина. А тому розумів, що результат буде позитивний”.

Суддя Сихівського райсуду Софія Чорна визнала священика винним у нетверезому керуванні і призначила йому 10 200 грн штрафу з позбавленням водійських прав на рік.

Читайте також:
Священники УПЦ МП літали над Одесою із заклинаннями від коронавірусу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.