“І висипали огірки”: під Херсоном протестувальники перекрили міст, вимагаючи дозволу торгувати с/г-продукцією

 

Під Херсоном люди перекрили рух через Антонівський автомобільний міст, протестуючи проти закриття ринків під час карантину.

Про це в неділю, 26 квітня, повідомляє “Укрінформ“.

“На мосту знаходиться близько 200 осіб, які влаштували акцію протесту проти закриття ринків на території як області, так і держави, бо їм немає куди збувати сільгосппродукцію“, – розповіла начальниця відділу комунікації ГУ Нацполіції в Херсонській області Тетяна Пшонь, яка перебуває на місці події.

За словами очевидців, учасники акції безперервно ходять по пішохідному переходу, перешкоджаючи руху транспорту. Люди вимагають, щоб до них прибув представник облдержадміністрації.

Один із протестувальників викинув на дорогу огірки, пояснюючи це тим, що врожай немає де реалізувати.

Забезпечення охорони публічного порядку здійснюють близько 60-70 працівників поліції.

Правоохоронці роз’яснювали громадянам необхідність дотримання дистанції та вимог карантину, вимагали припинити акцію. Проте, каже Тетяна Пшонь, протестувальники на це не реагували. Деякі з них – без засобів індивідуального захисту.

Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

“Наразі працівниками поліції внесено інформацію до журналу єдиного обліку щодо порушення вимог карантину“, – повідомила Пшонь.

Напередодні поліція попереджала про те, що 26 квітня на Херсонський автомобільний міст збираються прийти мешканці Олешківського та Голопристанського районів для участі в мітингу з вимогою відкриття ринків.

Станом на ранок 25 квітня в Херсонській області зафіксовано 87 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби, через яку оголошено карантин; померла одна людина.

Читайте також:
Шмигаль оприлюднив план виходу України з карантину. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна