В лікарнях Уханя не залишилося хворих на COVID-19, за добу не було нових випадків

 

У лікарнях міста Ухань в Китаї, звідки почалося поширення коронавірусу, не залишилося жодного пацієнта з COVID-19.

Про це в неділю, 26 квітня, повідомляє інформагентство Reuters.

“26 квітня в Ухані нуль нових пацієнтів з коронавірусом, завдяки спільним зусиллям Уханя і медичного персоналу з усієї країни”, — заявив також на брифінгу представник Національної комісії з охорони здоров’я КНР Мі Фен.

Раніше в Ухані було зафіксовано 46452 випадки коронавірусної хвороби – більше половини від загальної кількості інфікованих у Китаї. З них 3869 осіб померли.

За минулу добу – 25 квітня – в усьому Китаї діагностували лише 11 нових випадків зараження коронавірусом, летальних випадків не було (за офіційними даними).

Загальна кількість підтверджених випадків коронавірусу в Китаї становить 82827, померли – 4632 особи.

У Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Ухань і провінція Хубей були закриті в кінці січня на карантин, мешканці міста не могли вільно пересуватися більше двох місяців. Нині Ухань усе ще регулярно тестує жителів, незважаючи на послаблення обмежень.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інституту Джона Гопкінса, станом на 10:00 26 квітня у світі лабораторно зафіксовано більш як 2,898 млн випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 203 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Понад 822 тис. – одужали.

Абсолютними лідерами за кількістю заражених є США (939,2 тис. осіб), померли в Штатах 53,9 тис. людей.

На другому місці за числом хворих – Іспанія (223,7 тис.), далі – Італія (195,3 тис.), Франція (161,6 тис.), Німеччина (156,5 тис.), Велика Британія (149,5 тис.), Туреччина, Іран, Китай, Росія (74,5 тис.), Бразилія, Канада, Бельгія та ін.

У квітні глава Уханьського інституту вірусології заявив, що коронавірус не могли створити штучно.

Читайте також:
В Ухані перерахували жертв коронавірусу: число смертей зросло вдвічі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна