Генпрокурорка Венедіктова не задекларувала елітне житло в центрі Києва, – “Схеми”

 

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та її чоловік – полковник поліції Денис Колесник не вказали у минулорічних деклараціях своє житло у центрі столиці.

Подружжя посадовців зазначили, що мешкали біля Харкова, але відомостей про помешкання у Києві, яким користувалися, коли 2019 року переїхали до столиці отримали нову роботу, не надали.

Про це йдеться в розслідуванні програми “Схеми: корупція в деталях”, опублікованому в четвер, 23 квітня.

Також журналісти з’ясували, що брат генпрокурорки Ірини Венедіктової довгий час працював у бізнесі родини очільника МВС Арсена Авакова, а її чоловік обіймає високий пост у правоохоронних органах – працює заступником начальника Департаменту кіберполіції України.

Сергій Венедіктов з 2008 по 2016 рік працював головним юристом у кількох ТОВ, які спеціалізуються на видобутку газу з державних надр. Це – “Газоконденсатне родовище Денисівське”, “Сахалінське”, “Мар’їнське” і “Гравеліт-21” (дві останні вже ліквідовані).

Усі ці фірми належали до ПАТ “Інвестор” родини Арсена Авакова, включно з сином Олексієм і дружиною Інною, та його бізнеспартнера, ексдепутата Ігоря Котвицького.

За інформацією “Схем”, раніше чоловік Венедіктової – Денис Колесник був начальником відділу протидії кіберзлочинам у кіберполіції Харківщини, але після того, як його дружина потрапила у владу у 2019 році, його підвищили  – перевели в Київ і призначили заступником начальника кіберполіції всієї України.

Ба більше – з підполковника його підвищили до полковника.

Нагадаємо, Ірина Венедіктова очолила ДБР 17 березня 2020 року.

27 грудня 2019 року Зеленський призначив Ірину Венедіктову тимчасово виконуючою обов’язки директора Державного бюро розслідувань.

Ірина Венедіктова є соратницею президента Зеленського й долучилась до його команди ще до президентської кампанії, потім стала радницею президента.

На виборах до Верховної Ради у липні 2019 року була третім номером у списку партії “Слуга народу”.

У Верховній Раді вона очолила один з найвпливовіших комітетів – з питань правової політики.

До парламентських виборів працювала завідувачкою кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

У родини Венедіктової є кілька об’єктів нерухомості, автомобіль Porsche Cayenne та близько 50 тисяч доларів готівки.

Ірина Венедіктова народилася 22 вересня 1978 року у Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ. Є доктором юридичних наук.

Як інформувала “Новинарня“, раніше генеральна прокурорка Ірина Венедіктова на підставі звернення працівників Верховного Суду внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо можливих неправомірних дій п’ятого президента Петра Порошенка при виданні указів “Про призначення суддів Верховного Суду”.

Адвокати Порошенка назвали відкриття нових справ проти їхнього підзахисного продовженням переслідувань, а відкриття справ за видання президентом указів – “юридичним трешем і абсурдом”.

Читайте також:
НАЗК вимагає від СБУ скасувати акт про звільнення від подання декларацій

Екснардеп Черненко повернув незаконно одержану компенсацію за оренду житла в Києві, – САП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна