Адвокати Порошенка вважають нові справи від Венедіктової “юридичним трешем”

 

Адвокати п’ятого президента України Петра Порошенка вважають відкриття нових справ проти їхнього підзахисного продовженням переслідувань, а відкриття справ за видання президентом указів назвали “юридичним трешем і абсурдом”.

Про це в середу, 8 квітня, повідомляє “Українська правда”.

“Конкретно це рішення – спроба звернути в нову обгортку ситуацію, яка розвивалася напередодні відставки прокурора Рябошапки. Були опубліковані проєкти підозр, які Венедіктова намагалася переконати Рябошапку підписати. Він відмовився, і згодом називав це “юридичним трешем”. Я можу з ним погодитися, це дійсно юридичний треш – спроба переводити в кримінальну площину питання конституційних повноважень президента щодо призначення суддів – це треш”, – наголосив адвокат Ілля Новіков.

За його словами, в новій справі проти Петра Порошенка правового змісту немає. Він заявив, що ці спроби дискредитують Верховний Суд і всіх його суддів всередині країни і на міжнародному рівні.

На думку Новікова, для Венедіктової в цій історії є “особистий сюжет”. Адже раніше генпрокурорка не пройшла конкурс на посаду судді Верховного Суду, а тепер відкриває справу щодо тих, хто цей конкурс пройшов.

Адвокат Ігор Головань сказав, що Ірина Венедіктова стала генпрокурором саме для того, щоб інтенсифікувати переслідування п’ятого президента. За його словами, реєстрація проваджень щодо видання президентом указів, тобто щодо реалізації президентом конституційних повноважень – це “абсолютний юридичний абсурд”.

Головань також зазначив, що справа була заведена зокрема за статтею 364 (зловживання владою), ця стаття підслідних тільки НАБУ, але розслідування віддано в ДБР, яким раніше керувала Венедіктова.

Як інформувала “Новинарня“, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова на підставі звернення працівників Верховного Суду внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо можливих неправомірних дій п’ятого президента Петра Порошенка при виданні указів “Про призначення суддів Верховного Суду”.

Читайте також:
Венедіктова: Підозра Стерненкові буде однозначно

У суспільства зіпсоване сприйняття цієї справи, – Венедіктова про вбивство Шеремета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.