Мріяли “як у Росії”? Тримайте: бойовики “ЛНР” ліквідують шахти за прикладом РФ

Денис Казанський
журналіст, блогер, переселенець з Донеччини

(FB)

Нарешті збулася мрія тих жителів Донбасу, які хотіли “як у Росії”. Бойовики “ЛДНР” оголосили, що збираються провести “реорганізацію” вугільної галузі з урахуванням досвіду РФ.

Про цей досвід я пишу вже років 10 – у Ростовській області (тобто в східному Донбасі) шахти були без жалю ліквідовані ще на початку 2000-х. Застарілі шахти Донбасу виявилися Росії не потрібні, і носитися з шахтарями (як це робили в Україні) там ніхто не став. Тепер же нарешті здійснюється мрія і наших “новоросів” – в ОРДЛО теж буде як в Росії.

Правда, з однією суттєвою відмінністю. Якщо в таких містах, як Шахти і Новошахтинськ після ліквідації шахт все ж приходили якісь інвестиції і відкривалися нові підприємства, то в ОРДЛО ніяких інвестицій не буде. І замість закритих шахт нічого не відкриється.

Наприклад, у Зоринську (під контролем “ЛНР”) знищать єдину в цьому містечку шахту “Никанор-Нова”. Ця перша шахта, яка була відкрита після проголошення незалежності в 1998 році. Кляті “фашисти” її побудували, але “народна республіка” тепер виправить цю помилку.

Працівники шахти тепер скаржаться в соцмережах, пишуть відкриті листи [очільнику “ЛНР” Леоніду] Пасічнику, закликають жителів Зоринська виходити на мітинги, але, звичайно, всім на це вже плювати. У “народній республіці” в народу немає ніяких прав. Гроші у Росії на утримання нею ж створеної помийки закінчилися, так що фінансувати роботу збиткових шахт вона більше не буде, і доведеться жителям Зоринська змиритися зі своєю сумною долею. Ніяких інших підприємств, крім шахти, там немає, так що незабаром це містечко перетвориться на чергове селище-привид.

Детальніше про “реорганізацію” шахт в ОРДЛО я розповідаю в моєму новому відеоблозі. Зоринськ – далеко не єдина жертва.

Ось і закономірний підсумок приходу “руського міра” на Донбас. Давно вже писав, що так буде. Хороший урок ну майбутнє всім любителям Росії.

Читайте також:
Окупанти на Луганщині затопили дві шахти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна