Окупанти на Луганщині затопили дві шахти

 

В ОРЛО представники окупаційної адміністрацій РФ ліквідували дві шахти – “Новопавлівську” і “Міусинську”, вони затоплені.

Про це в понеділок, 6 квітня, повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський у фейсбуці.

“Ці шахти перебувають у місті Хрустальний (раніше м. Красний Луч). До 2014 року підприємства відносилися до ДП “Донбасантрацит”, шахти були дотаційні, але зарплата виплачувалася, підприємства працювали”, – зазначив Лисянський.

За його словами, закриття шахт завдало колосальної шкоди як екологічної, так і соціально-економічної. Для їх відновлення потрібні величезні кошти.

У лютому цього року з окупованої території Луганської області надходила інформація про запит “міністерства енергетики й вугільної промисловості” так званої “ЛНР” до московських кураторів про виділення 55 млн рублів на затоплення згаданих шахт, зазначив Лисянський.

Крім того, додав він, є інформація про наміри окупаційної адміністрації ОРЛО ліквідувати шахту “Вергелевська” в місті Брянка.

Читайте також:
Екологи попереджають про загрозу радіоактивного забруднення в ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна