Останки агента НКВС Миколи Кузнєцова не передадуть в Росію

 

Виконавчий комітет Львівської міської ради відмовив родичам агента НКВС Миколи Кузнєцова у перепохованні останків розвідника в Росію.

Таке рішення ухвалили під час засідання в п’ятницю, 24 квітня, передає Zaxid.net.

Нагадаємо, у лютому виконавчий комітет Львівської міської ради не погодив передачу останків агента НКВС Миколи Кузнєцова його родичам у Росію. Відповідне рішення члени виконкому перенесли до отримання висновку від СБУ та МЗС.

У березні в Міністерстві культури, молоді та спорту України назвали недоцільною ексгумацію цих останків і передачу їх закордон.

Останки енкаведиста, якого у 1960 році поховали на Пагорбі Слави у Львові, планували передати його племінниці Маргариті Брюхановій.

Микола Кузнецов – радянський диверсант-розвідник, агент НКВС, який загинув 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району на Львівщині. За однією з версій, він сам підірвав себе гранатою, за іншою – загинув в бою. Посмертно йому присвоїли звання Героя Радянського Союзу. Ексгумацію останків спецагента НКВС провели в 1959 році.

Читайте також:
Україна не може віддати останки агента НКВС Кузнєцова в обмін на полонених, – Дробович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна