Єврокомісія розробляє план відновлення економіки обсягом 2 трлн євро, – ЗМІ

 

План відновлення економіки ЄС після пандемії COVID-19, який розробляє Європейська комісія, сягне двох трильйонів євро.

Про це у четвер, 23 квітня, інформує “Європейська правда” з посиланням на видання Politico.

“Загалом нові пропозиції зможуть генерувати не менше ніж 2 трлн інвестицій і витрат”, – йдеться у двосторінковій внутрішній записці Єврокомісії.

План буде фінансуватися як з наступного семирічного бюджету ЄС, Багаторічної фінансової рамки ЄС (MFF), так і з окремого і тимчасового “інструменту відновлення”, який матиме за основу статтю 122 договорів ЄС для залучення до 320 мільярдів євро на ринках капіталу.

“Приблизно половина (…) цієї суми складатиметься з позик державам-членам, інша частина залишиться в бюджеті і буде погашена державами-членами після 2027 року протягом тривалого періоду або буде сплачена в майбутньому додатковими власними ресурсами”, – наголошують в записці.

Чиновники Єврокомісії заявили, що записка ще не надійшла до канцелярії президентки Урсули фон дер Ляєн. За словами одного з представників ЄС, ці пропозиції все ще перебувають на стадії розробки на рівні технічного персоналу.

Ця пропозиція не обговорюватиметься на засіданні єврокомісарів наступного тижня, але, як очікується, буде розглянута пізніше, сказав інший представник ЄС.

Згідно з запискою, лідери ЄС можуть схвалити текст плану в червні.

Читайте також:
Єврокомісія вирішила надати Україні 1,2 млрд євро для подолання коронавірусної кризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна