Унаслідок спецоперації СБУ на алеї Героїв Небесної Сотні пошкодили стовп: ДБР склало протокол

 

Слідча група ДБР склала протокол про пошкодження під час спецоперації СБУ ліхтарного стовпа на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві, який є пам’яткою історії на місці розстрілів учасників Революції Гідності.

Про це у вівторок, 21 квітня, повідомляє пресслужба Національного музею Революції Гідності.

“Сьогодні працівники музею разом зі слідчою групою ДБР, склали протокол про пошкодження ліхтарного стовпа на алеї Героїв Небесної Сотні. Він є частиною пам’ятки історії “Місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Інститутської у м. Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року”, – повідомили музейники.

14 квітня в Києві Служба безпеки України затримала чоловіка, який представлявся “співробітником Кабінету міністрів” та пропонував за гроші працевлаштування в органах державної влади.

Підозрюваний намагався втекти від правоохоронців, але йому це не вдалося, його автомобіль врізався у металеву опору ліхтаря на алеї Героїв Небесної Сотні.

Читайте також:
При спробі втечі: з’явилося відео затримання шахрая, який торгував посадами в Кабміні

Генеральний директор Національного Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло заявив, що інституція підготувала акт пошкодження об’єкта та надіслала листи в офіс Генпрокурора, ДБР, Нацполіцію та Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

Окрім стовпа, пошкоджено бруківку в його основі й розтрощено шість бетонних клумб, які блокували незаконне паркування на алеї.

Пошивайло наголосив: у теперішньому статусі алея Героїв Небесної Сотні лишається беззахисною як історична пам’ятка, як місце-свідок поворотних для історії України подій.

Алея Героїв Небесної Сотні у статусі вулиці, а не меморіалу, дуже вразлива як для вандалів, так і в разі подібних надзвичайних ситуацій.

Читайте також:
Музей Майдану закликає владу не скорочувати кошти на будівництво Меморіалу Небесної сотні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна