При спробі втечі: з’явилося відео затримання шахрая, який торгував посадами в Кабміні. ВИПРАВЛЕНО

виправлено

З’явилося відео затримання шахрая, який “торгував” посадами в органах державної влади.

Як повідомила пресслужба Нацполіції, слідчі поліції Полтавщини спільно з оперативниками з УСБУ задокументували факт вимагання чоловіком, який представлявся працівником Кабміну, 25 тисяч доларів за призначення кандидата на посаду заступника керівника Аграрного фонду України.

Зокрема він пропонував посади державних службовців кандидатам з Полтавської та Харківської областей. При цьому за свої “послуги” він просив від 10 до 30 тисяч доларів США.

Фігуранта виявили у центрі Києва по вулиці Інститутській під час отримання ним неправомірної вигоди.

“Побачивши працівників правоохоронних органів, чоловік намагався втекти на транспортному засобі, але йому це не вдалося”, – зазначили в поліції.

На відео з вуличної камери спостереження, яке є в розпорядженні “Новинарні“, видно, як, імовірно, після першої спроби затримання зловмисника авто з відчиненими передніми дверима на швидкості рухається по вулиці Інститутській, розбиваючи обмежувальні вазони.
Після того, як машина зупиняється від удару, до неї підбігають оперативники та витягують звідти чоловіка.

За даним фактом триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

“Наразі тривають обшуки за місцем проживання та в автомобілі фігуранта. Зокрема виявлено заяви від інших кандидатів на працевлаштування та перепустки на авто до Верховної Ради та Кабміну, справжність яких перевіряється. У разі доведення вини, чоловіку може загрожувати від 5-ти до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – розповів начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський.

ВІД РЕДАКЦІЇ. Попередньо відео затримання цього шахрая було помилково поширене “Новинарнею” як відео затримання генерала СБУ Валерія Шайтанова.
Новинарня” приносить вибачення за хибну інформацію.

Читайте більше:
СБУ викрила на держзраді і затримала свого генерала Шайтанова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.