До меморіалу Небесної сотні на Майдані принесли 107 пасок – за числом загиблих

 

107 великодніх пасок принесли до меморіалу на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві представники Національного музею Революції Гідності та родичі загиблих майданівців. Так вони вшанували полеглих майданівців у рамках традиційної акції “Великдень для героїв”.

Про це в п’ятницю, 17 квітня, повідомили “Новинарні” в пресслужбі музею Революції Гідності.

Паски та великодні продуктові кошики в межах цієї акції також передали пораненим військовим ООС, які перебувають на лікуванні в ірпінському шпиталі.

“Пандемія вірусу і контрреволюції загрожує не лише тілу, а й духу людини, свободи нації та незалежності держави. Суспільство схильне знаходити розраду від загроз, тривог і болю зокрема в родинних і релігійних святах. Але варто дбати про свято і відзначати його не лише у колі своєї сім’ї, а й по можливості робити його для тих співвітчизників, яким його не вистачає, або які вже не з нами. Тож наш музей намагається, щоб не лише в жовтні, листопаді та лютому пам’ятали і дбали про новітніх українських героїв. Тому вшановуємо Небесну Сотню цим величним символом Воскресіння, зокрема передаємо паски й інші великодні смаколики нашим мужнім захисникам-воїнам в ірпінському госпіталі. Адже всі ми – одна родина”, – розповів генеральний директор музею Майдану Ігор Пошивайло.

Фото: пресслужба Музею Революції гідності

Акцію “Великдень для героїв” Національний музей Революції Гідності започаткував у 2017 році. Збираючись разом, родини Героїв Небесної Сотні, рідні героїв російсько-української війни, військові, волонтери, відомі громадські й культурні діячі, музейники та митці випікали паски й розписували писанки, розповідали про свої локальні й родинні традиції. А перед цим – школярі та всі охочі писали писанки, які розвішували на алеї Героїв Небесної Сотні і на Михайлівській площі біля меморіалу загиблим українським воїнам.

Серед відомих українців, які долучалися до акції в різні роки – Василь Вірастюк, Євген Нищук, Володимир В’ятрович, Олександр Гливинський, Анжеліка Рудницька, Наталка Карпа, Руслана Лоцман, Оксана Муха, Павло Табаков, Володимир Гонський, Василь Галамай, гурт “Тріода” та інші.

Упродовж трьох років цей проєкт здійснювався у Києві, Львові, Тернополі.

У зв’язку з карантинними заходами акція “Великдень для героїв” відбулася у зміненому форматі, але й з елементами основного традиційного. Частину пасок спекли родичі Небесної Сотні, частину – забезпечили працівники музею Майдану.

Читайте також:
Влада у новому бюджеті значно скоротила видатки на інфраструктуру пам’яті, – Пошивайло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна