США заявили про випробування в РФ ракети, яка може збивати супутники

 

Росія проводить випробування протисупутникової ракети прямого перехоплення, що здатна збивати супутники на низькій навколоземній орбіт.

Про це в середу, 15 квітня, інформує прессужба Космічного командування ВПС США.

“Випробування Росією DA-ASAT (direct-ascent anti-satellite weapon) показує ще один приклад того, що загрози для космічних систем США і їх союзників реальні, серйозні і зростають. Сполучені Штати готові і зобов’язані стримувати агресію і захищати нації, наших союзників та інтереси США від ворожих дій у космосі”, – заявив керівник Космічного командування ВПС США Джон Реймонд.

Це випробування проводиться після маневрів російських супутників у лютому, позначених як “Космос-2542” і “Космос-2543”.

Тоді в США стверджували, що вони проводили небезпечні маневри поблизу американського супутника.

“Цей тест є ще одним підтвердженням лицемірної пропаганди Росією пропозицій щодо контролю над озброєнням космічного простору, покликаних обмежувати можливості США, але однозначно не маючи наміру зупиняти свої програми з озброєння контрпростору”, – сказав Реймонд.

Читайте також:

У США успішно запустили ракету-носій, створену за участю України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.