У США успішно запустили ракету-носій, створену за участю України. ВІДЕО

 

У суботу, 15 лютого, у США відбувся пуск ракети-носія “Антарес”, яка була створена за участю українських компаній.

Про це передає “Новинарня” з посиланням на “Голос Америки”.

Ракета-носій вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, який має доставити на Міжнародну космічну станцію близько 3750 кг вантажу.

NASA проводило трансляцію запуску наживо. За планами, Cygnus дістанеться МКС 18 лютого і залишиться пришвартованим до станції до травня, повідомили в NASA.

Вантаж включає дослідницьке устаткування та поставки для команди станції, включно з устаткуванням, що допоможе в розробці програм поновлення польотів на Місяць, пояснив представник Northrop Grumman в коментарі для NASA.

Підготовка PH “Антарес”, її випробування та пуск проведені за участю фахівців ДП КБ “Південне”, ДП ВО ПМЗ та НВО “Хартрон-АРКОС”.

“Згідно з контрактом, з території Конструкторського бюро “Південне” в режимі реального часу здійснювалася технічна підтримка пуску, приймання та оброблення телеметричної інформації. Українські фахівці в повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності”, – заявили у КБ “Південне”.

В бюро пояснили – “Антарес” складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля Cygnus (третій ступінь).

Основну конструкцію першого ступеня розробило КБ “Південне” та виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Київприлад” (Київ), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), ЧЕЗАРА, РАПІД (Чернігів).

Головний розробник ракети-носія – американська корпорація Northrop Grumman.

Читайте також:
Загроза НАТО: невеликий супутник РФ переслідує на орбіті американський супутник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна