Україні передали міліціонера “ДНР”, який у 2014-му катував бойовиків

 

Під час обміну 16 квітня Україні передали співробітника “МВД ДНР” Володимира Карася.

Його ім’я назвала пресслужба офісу президента.

У списках він зазначений як “правоохоронець”. 29 червня 1968 року народження.

Володимир Карась фігурує  в базі “Миротворця”.

За даними волонтерів, Карась був у званні “прапорщика” на посаді помічника оперуповноваженого у Докучаєвському міському відділі “МВД ДНР”.

Ім’я чоловіка також знайшли в зарплатній відомості “МВД ДНР” станом на жовтень 2014 року.

На сайті так званого “Верховного суду “ДНР” можна знайти інформацію датовану 6 листопада 2017 року про те, що Карася засудили на 14 років тюрми.

Бойовики звинуватили чоловіка в тому, що, разом з військовими батальйонів “Азов” та “Айдар” він, начебто, катував полонених бойовиків.

За версією “сторони обвинувачення”, події, за які засудили Карася, відбувалися на початку серпня 2014 року.

Він дізнався про те, що ЗСУ затримали в Докучаєвську чотирьох “ополченців”.

“Спільно з військовослужбовцями ЗСУ, батальйонів “Азов” і “Айдар” кілька днів брав участь в катуванні затриманих “ополченців”: їх били ногами і прикладами автоматів по голові і тулубу, наносили удари молотком по пальцях рук, заганяли швейні голки під нігті, виривали нігті, катували електричним струмом і за допомогою протигаза”, – йдеться в обвинуваченні “ДНР”.

Читайте також:
Не “всіх на всіх”: бойовики віддали Україні 20 полонених, серед них 2 – військові. СПИСОК

Як повідомляла “Новинарня“, перший у 2020 році обмін полоненими на Донбасі почався вранці 16 квітня та проходив на КПВВ “Майорськ” під Горлівкою (з “ДНР”) і на мості під Щастям (з “ЛНР”).

При цьому дотримувалися карантинні заходи: всі учасники обміну були в захисних масках, їх закликали дотримуватися необхідної соціальної дистанції.

У результаті обміну на підконтрольну Україні територію повернулися 20 громадян, Україна передала бойовикам “ДНР/ЛНР” загалом 14 осіб. Зокрема, сторона ОРДО отримала 10 своїх прибічників, ОРЛО – 4.

Попередній обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня 2019 року на КПВВ “Майорське” в Донецькій області у форматі 76 на 123. Сепаратисти передали Україні 76 осіб – 12 військових і 64 цивільних.

Читайте також:
Військові на обміні: хто такі Гриненко і Шайдов, звільнені з полону бойовиків 16 квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна