Сили спецоперацій може очолити сухопутний полковник Доманський, якого звільняли з “Десни” зі скандалом, – ЗМІ

 

Новим командувачем ССО можуть призначити полковника Сухопутних військ ЗС України Олександра Доманського.

Про це в середу, 15 квітня, повідомляє “Український мілітарний портал” із посиланням на власні джерела у Генеральному штабі ЗСУ.

Тривалий час Олександр Доманський обіймав посаду заступника начальника штабу командування Сухопутних військ України, до цього був заступником командувача Об’єднаних сил.

Як заступник командувача ОС Доманський займався питаннями протидії контрабанді, виступав на брифінгах.

Також Доманський очолював штаб сектора “С” під час боїв за Дебальцеве.

Як нагадує видання InfoResist, 15 років тому Доманський був звільнений із війська після низки скандалів.

Олександр Доманський

У листопаді 2005 року на полігоні “Десна” на Чернігівщині під час теоретичної підготовки загинули двоє курсантів і двоє отримали поранення. Розслідування встановило, що під час бойових навчань екіпаж танка повернув вежу на 180° від мішені, втратив орієнтацію і сприйняв світло у навчальному класі за підсвітку, після чого вистрілив. Внаслідок пострілу загинули 18-річний молодший сержант Сергій Ковпак і рядовий Анатолій Надточій.
Водночас військова прокуратура також з’ясувала, що насправді курсантів “Десни”, зокрема танкістів, замість теоретичної підготовки направляли в місцевий лісгосп для заготівлі лісу та розвантаження фур на ринку.

24 грудня 2005 року міністр оборони підписав указ про звільнення з лав ЗСУ начальника 169-го навчального центру Сухопутних військ “Десна” генерал-майора Віктора Безпальчука та його заступника Олександра Доманського. Вони подали рапорти добровільно.

Ці відставки відбулися за фактами, викладеними в листі від офіцера “Десни”, надісланому до видання “Обозреватель”. У листі йшлося про численні порушення з боку командного складу, через що Міноборони відправило в центр групу офіцерів і генералів для розбирання.
Комісія з’ясувала, що значна частина з наведених у листі порушень правдиві.  Зокрема, підтвердилися факти незаконної організації стрільб на комерційній основі, нецільове використання пального та порушення фінансової дисципліни, пише видання.

Як пише також “Мілітарний портал”, серед помічників народного депутата Ельбруса Тедеєва в 5-му скликанні Верховної Ради значиться особа з ім’ям Олександр Анатолійович Доманський. А, як відомо, до 2014 року помічником цього одіозного нардепа був також нинішній керівник офісу президента Андрій Єрмак.

Батько полковника Доманського Анатолій Іванович впродовж 1998-2002 років був народним депутатом 3-го скликання від Комуністичної партії України.

Брат Доманський Віктор Анатолійович – генерал-майор внутрішньої служби у відставці, зараз обіймає посаду голови Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту.

Читайте також:
Від вибуху міномета на Донеччині загинув старший солдат 3 опсп ССО Ігор Вівчаренко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна