Держдума РФ змінила дату завершення Другої світової війни

 

Державна дума Росії ухвалила закон про перенесення з 2 на 3 вересня дня закінчення Другої світової війни в 1945 році.

Про це у вівторок, 14 квітня, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

У пояснювальній записці автори законопроєкту посилаються на указ президії Верховної Ради СРСР від 2 вересня 1945 року, згідно з яким 3 вересня оголошується святом перемоги над Японією.

“Формулювання «3 вересня – День закінчення Другої світової війни (1945 рік)» символізує перехід від стану війни до миру, пошуку шляхів примирення і співпраці”, – сказано в пояснювальній записці.

У всьому світі днем завершення Другої світової війни вважається 2 вересня 1945 року, коли о 9:02 за токійським часом на борту американського лінкора “Міссурі” було підписано акт про беззастережну капітуляцію Японської імперії.

Як інформувала “Новинарня“, у Німеччині через пандемію скасували урочистості з нагоди 75-річниці завершення Другої світової війни.

Читайте також:
Естонський парламент засудив позицію Росії щодо Другої світової війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна