У Німеччині через пандемію скасували урочистості з нагоди 75-річниці завершення Другої світової війни

 

Заплановане на 8 травня 2020 року державне відзначення в Німеччині 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі і звільнення країни від нацизму скасовано через поширення коронавірусу.

Про це у четвер, 19 березня, повідомило видання Deutsche Welle з посиаланням на німецькі ЗМІ.

Відповідне рішення прийнято президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомили в міністерстві внутрішніх справ країни. Як відзначатиметься річниця – невідомо.

За попередніми планами, в державній церемонії мали взяти участь як Штайнмаєр, так і канцлерка Ангела Меркель, а також численні високопоставлені зарубіжні гості.

Нинішня скасування державної церемонії – безпрецедентне. Святкування не може бути перенесено в зв’язку з тим, що воно приурочене до конкретної історичної дати.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 09:00 20 березня у світі зафіксовано понад 244 тисячі випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 10030 осіб померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 86031 людина.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – Китай, Італія, Іран, Іспанія, Німеччина, Південна Корея, Франція, США.

Читайте також:
Саміт лідерів G7 у США проведуть у форматі відеоконференції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна