На Заході України стартували масштабні тактичні навчання: Генштаб застеріг від провокацій

 

На Заході України розпочалися планові тактичні навчання за участі військових частин та підрозділів Десантно-штурмових військ, Сухопутних військ та Повітряних сил ЗСУ.

Про це в понеділок, 13 квітня, повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України.

“Під час навчань будуть відпрацьовані питання переміщення підрозділів, десантування та різні тактичні дії в гірській місцевості”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що у навчаннях задіють бойові літаки Повітряних сил, бойові вертольоти армійської авіації та інженерно-саперні підрозділи Сухопутних військ.

У Генеральному штабі нагадали про відповідальність за ведення фото- та відеозйомки військової техніки, режимних військових об’єктів ЗС України та спроб проникнення на їхню територію.

“У районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті. Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності”, – наголошують у ГШ.

Також військові застерігають цивільних від провокаційних дій поруч з військовими частинами та колонами військової техніки.

Небайдужих громадян просять повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб та їхні дії.

Читайте також:
В Україні через пандемію перенесли міжнародні військові навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна