В Україні через пандемію перенесли міжнародні військові навчання

 

Через поширення COVID-19 проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів ЗСУ на території України та за її межами перенесли.

Про це в четвер, 9 квітня, повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

“Заходи багатонаціональної колективної підготовки на території України за участю підрозділів ЗСУ, передбачених указом Президента України від 04 лютого 2020 року “Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та їх участі в багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2020 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі в багатонаціональних навчаннях”, із запровадженням обмежувальних заходів щодо недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 – перенесені”, – йдеться у повідомленні.

Також перенесені на невизначений термін ротації національного персоналу, які виконують завдання у складі міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Водночас заходи підготовки для проведення ротацій національного контингенту в Косові (Республіка Сербія) та 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго залишаються без змін.

Водночас, за даними Генштабу, опрацьовують питання повернення в Україну вісьмох військовослужбовців й одного мінно-пошукового собаки ЗСУ, які виконують завдання у складі Місії НАТО “Рішуча підтримка” в Ісламській Республіці Афганістан.

Нагадаємо, у Збройних силах України станом на ранок 9 квітня зареєстровано п’ять випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з них один – летальний, на ізоляції — 131 особа.

Читайте також:
МОЗ: протестувати на коронавірус всю Україну неможливо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна