Суд у Києві арештував сержанта ЗСУ, який торгував гранатами й набоями

 

Суд обрав запобіжний захід сержантові Збройних сил України, затриманому в Києві під час збуту боєприпасів.

Як повідомили “Новинарні” в пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України, в суботу, 11 квітня, суд відправив військового під арешт.

“Установлено, що вказаний військовослужбовець проходить службу у військовій частині, яка дислокована у м. Києві. 09.04.2020 він намагався збути 6 гранат та 293 патрони, але був затриманий правоохоронцями”, – розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що армієць попередньо вже збув 5 бойових гранат із запалами під контролем правоохоронних органів.

Процесуальне керівництво у справі здійснює військова прокуратура Київського гарнізону.

Продавцеві гранат інкримінують ч.1 ст 263 Кримінального кодексу України – “носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу”, що передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте також:
На Харківщини поліція викрила продаж трьох гранат і 200 патронів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.