На Харківщини поліція викрила продаж трьох гранат і 200 патронів

 

У Зміївському районі Харківської області правоохоронці викрили чоловіка на збуті боєприпасів.

Зловмисник за 4 тисячі гривень продав три корпуси гранати РГД-5 із запалами до них та 200 патронів різних калібрів, повідомили 11 квітня в Нацполіції.

“Факт збуту боєприпасів та вибухових пристроїв 57-річним мешканцем району задокументували під час слідчих дій в рамках кримінального провадження працівники Зміївського відділу поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України.
В ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання правопорушника правоохоронці виявили ще 40 патронів калібру 7,62х39 мм та 20 патронів калібру 7,62х54 мм”, – ідеться в повідомленні відділу комунікації поліції Харківської області.

За словами начальника Зміївського відділу поліції Романа Горбунова, речові докази вилучені та направлені на експертне дослідження. Також встановлюється походження боєприпасів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі.

Вирішується питання про оголошення чоловіку про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
У Львові чоловік намагався продати гранатомет

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна