Аварія винищувача: в Мелітополі здійснив аварійну посадку МіГ-29. ФОТО

 

Увечері в п’ятницю, 10 квітня, на одному з оперативних аеродромів Повітряних сил ЗС України при виконанні навчального польоту здійснив аварійну посадку винищувач МіГ-29.

Про це повідомила пресслужба командування ПС ЗСУ.

“Попередньо льотчик ушкоджень не отримав. Причини інциденту з’ясовуються спеціально призначеною комісією”, – ідеться в повідомленні.

На одному з телеграм-каналів опубліковано фото інциденту.

На світлинах видно, що винищувач МіГ-29 із бортовим номером 47 здійснив посадку без шасі, на корпус, та пошкодив при цьому крило.

Як уточнює Український мілітарний портал, НП сталася на військовому аеродромі в Мелітополі.

МіГ-29 із бортовим номером 47 входить до складу 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації, що базується в Луцьку.

Літак було побудовано у березні 1990 року, із березня 1992 року винищувач перебуває у складі ЗСУ. Раніше мав номер 36 жовтий та до 2001 року перебував у складі 168 льотно-випробувального комплексу в Кіровському, що в Криму. Після розформування перебував на зберіганні. У 2014 році був вивезений з окупованого півострова, 2016 року – пройшов ремонт на Львівському авіаційному заводі, де отримав новий бортовий номер 47 синій та переданий до 204 БрТА.

Читайте також:
Українському війську передали модернізований винищувач МіГ-29

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна