Українські виробники покриють потребу в ПЛР-тестах, – Ляшко

 

Українські виробники готові випускати близько 1 тис. ПЛР-тестів за добу, що дасть змогу повністю покрити потребу в ПЛР-тестах.

Про це в понеділок, 6 квітня, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санлікар Віктор Ляшко під час прес-брифінгу в Києві.

“Ми очікуємо отримати від українського виробника 22 тис. ПЛР-систем, які дадуть змогу провести близько 2 млн досліджень. Тести мають бути наступного тижня. Український виробник готовий виробляти близько 1 тис. ПЛР-тестів за добу, що зможе покрити всю потребу в тестуванні в Україні”, – сказав він.

За словами заступника міністра, нині в Україні є близько 250 тис. тестів для ПЛР-діагностики.

Він зазначив, що в Україні проводять ненабагато менше тестів, ніж в інших країнах Європи, з урахуванням розвитку епідемії.

“Ми маємо розуміти, що Європа на 15-20 днів попереду в розвитку епідемії. Ми відстежуємо динаміку і розвиток сценаріїв, які були в Іспанії, Італії та Франції. Якщо подивитися кількість тестувань, то в Україні ненабагато менше тестувань проводиться, ніж в інших країнах. Тому питання тестування – не проблема. Україна готова тестувати”, – сказав він.

Читайте також:
Український інститут може виготовляти 50 тис. ПЛР-тестів щотижня, але просить фінансування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.