В ОРЛО зростає кількість хворих на COVID-19: сепаратисти нарікають на “завіз із Москви”

 

Сепаратисти Луганська заявили про чотири виявлені випадки коронавірусної хвороби на території ОРЛО та заявили, що переважно такі випадки є “привізними (з Росії)”.

Про це повідомив головний лікар Луганської республіканської санітарно-епідемічної станції (СЕС), підконтрольної угрупованню “ЛНР”, Дмитро Докашенко.

Про другий випадок COVID-19 в ОРЛО сповістили 4 квітня, про наступні два – в неділю, 5 квітня.

“Даний випадок завезений з Москви, тому ми, як і раніше, говоримо про те, що громадяни, які прибули з Москви в тому числі, повинні дуже уважно ставитися до свого здоров’я та здоров’я тих людей, які проживають поруч із ними”, – сказав Докашенко, якого цитує сепаратистський сайт “ЛИЦ”.

“Тому, як мінімум, це режим самоізоляції протягом двох тижнів, а в разі виникнення будь-яких симптомів – підвищення температури, кашель, першіння в горлі – негайно звернутися за медичною допомогою. При цьому не йти в поліклініку, а викликати лікаря додому”, – такі рекомендації дав санлікар.

У неділю так звана “міністр охорони здоров’я ЛНР” Наталія Пащенко в ефірі телеканалу “Луганськ 24” повідомила: “Чотири хворих (на коронавірус) зареєстровані на ранок 5 квітня”.

За її словами Пащенка, один випадок зафіксовано в Слов’яносербському районі, решта – в Антрациті та Хрустальному (стара назва – Красний Луч).

“Всі пацієнти, які були виявлені, знаходяться в стані середнього та легкого ступеня тяжкості”, – зазначила Пащенко.

Нагадаємо, про першого хворого на COVID-19 сепаратисти “ЛНР” заявили 29 березня.

Сепаратисти Донецька станом на 3 квітня заявляли про три виявлені випадки коронавірусу.

Українська розвідка вважає, що сепаратисти приховують масштаби захворювання коронавірусною хворобою. 3 квітня прокуратури Донецької та Луганської областей за матеріалами СБУ зареєстрували провадження про приховування ватажками так званої “ЛНР” фактів захворювання на COVID-19 на тимчасово окупованій території. Їхні дії кваліфіковані як порушення законів та звичаїв війни.
Оперативники спецслужби встановили, що представники окупаційної влади віддають злочинні накази щодо проведення політики замовчування і викривлення інформації про поширення коронавірусу серед мешканців тимчасово окупованої території Луганщини.
За інформацією СБ України, станом на 3 квітня в Луганську та Кадіївці померли 13 осіб з ознаками захворювання на COVID-19. Але місцеве населення не володіє достовірною інформацією про ситуацію в регіоні та наражає себе на смертельну небезпеку.

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 10:00 5 квітня у світі лабораторно зафіксовано понад 1 млн 203 тис випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 64 795 осіб померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 247 тис. осіб.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – США (312 тис. випадків), Іспанія (126 тис.), Італія (124 тис.).
Станом на ранок 5 квітня в Україні зареєстровано 1251 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у 24 регіонах, 32 з них – летальні.
У Росії вже понад 4,7 тис. інфікованих та 43 смерті.

Україна перекрила КПВВ для руху між підконтрольною територією й ОРДЛО з 22 березня у зв’язку з карантином.

Прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін розпорядився повністю закрити кордони РФ через поширення коронавірусу з 30 березня. При цьому з правила зроблено кілька винятків – зокрема, дозволено залишати територію країни громадянам Росії, які постійно проживають на територіях Донбасу, підконтрольних так званим “ДНР” і “ЛНР”.

Читайте також:
До ОРДЛО прибули російські військові вірусологи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна