Захід має пильнувати, щоб коронавірусною кризою не скористалися війська РФ, – німецький оглядач

 

Вартий схвалення той факт, що Росія відправляє до США літак із гуманітарною допомогою для боротьби з COVID-19. Однак при цьому не варто забувати, що паралельно Кремль посилює військову потугу та може скористатися слабкістю Заходу, який зараз спрямовує майже всі зусилля на протидію коронавірусу.

Таку думку висловив німецький публіцист Бертольд Колер, один із видавців авторитетної Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“…У той самий час, попри власний заклик скоротити військову активність, Росія надалі спрямовує стратегічні бомбардувальники на той бік Атлантики. Так само і російська ескадра, яка незвично довго курсувала Північним морем, навряд чи проводить там тестування на коронавірус, а натомість перевіряє пильність і обороноздатність НАТО у часи глобальної кризи. Завдяки військовим навчанням Західного військового округу Москва пересвідчилася, що спалах коронавірусу не послаблює її здатність до воєнних операцій. Тим часом віруси іншого ґатунку, за допомогою яких Кремль веде свою пропагандистську і кібервійну проти Заходу, сьогодні сильні як ніколи“, – пише Колер у своїй колонці.

Він закликав збройні сили країн НАТО всіляко підтримувати цивільні структури в протистоянні кризі, спричиненої коронавірусом. Водночас уже й генсек Альянсу Єнс Столтенберг застеріг: НАТО має пильнувати, щоб криза у сфері охорони здоров’я не перетворилася на кризу у сфері безпеки.

Читайте також:
“Недозволений гумконвой”: Міноборони РФ прислало в Італію військових для протидії коронавірусу

Росія перекинула до Сербію 11 літаків “допомоги” в протидії коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна